Du er her: Hjem  /  Nyheter  /  Nyhet  / 

Satser mot eksklusive opplevelser

Stadige utbygginger og oppgraderinger i området rundt alpinanlegget har endret mye. Nå trengs en ny langsiktig strategi.

Av: Jørn Losvar

I følge ledelsen i selskapet bak utbygging og drift i Rafsbotn, Sarves Alta, var det både strategiplaner og langsiktige mål lenge før overtakelsen av anlegget i 2012.

-Den gangen var målet å få alpinanlegget og området opp på et høyere nivå, sier daglig leder Synnøve Opgård.
Nå har utviklingen kommet så langt at Opgård ser nødvendigheten av å lage nye langtidsplaner for området.
-Jeg føler vi er bare i begynnelsen av noe stort som holder på å etablere seg i Alta. At byen og området her kommer til å bli et ettertraktet og eksklusivt reisemål.
Hun ser store muligheter innenfor internasjonal turisme for godt betalende gjester.

Nytt hotell
Store investeringer de siste årene i utstyr, oppgradering av veier, tomter, utbygginger og stadig flere tilreisende gjester til området.
Siste tilskudd av investeringer er et påbegynt hotell med tilhørende restaurant et lite stykke oppe i bakken. Et trebygg på om lag 700 kvadratmeter skal stå ferdig til høsten og arbeidet er i full gang mellom enorme snøhauger i Rafsbotn.

Ryddige forhold
-Når prisen var innafor, var det ingen vits i å lure på hvem vi ønsket skulle bygge hotellet vårt, sier Synnøve Opgård. Hun er tydelig når hun snakker og lar ikke noe skinne gjennom.
-Ryktet til Harald Nilsen er godt kjent i Alta og vi har allerede sett hvorfor. Selv om det er full drift på byggeplassen med utleiehytter og internasjonale turister noen meter unna, har ingen gjester klaget over verken støy eller rot, stadfester Opgård og ser smilende på arbeidsformann Vidar Isaksen.

Utfordrende
Bjørnfjell Lodge ble igangsatt sist høst og det om lag 700 kvadratmeter store bygget i tre skal åpnes i august senere i år. Været og logistikken på stedet har bydd på utfordringer. Enkelte steder er sperregjerdet begravd av mer enn to meter snø og bratte og svingete veier gjør transport og lagring av materialer til en utfordring.
-Her finnes ingen plass for mellomlagring av varer og materialer, alt må fordeles inne i bygget når det kommer, forklarer Isaksen.

Mye snø
-Enkelte dager har det vært så mye snø at vi har brukt nesten hele dagen til å måke frem byggeplassen. En gang frøs våt snø til et flere cm tykt ispanser på alle vegger og flater som måtte bankes og skrapes før vi kunne produsere noe. Jeg overdriver ikke om jeg sier vi har brukt ei ukes arbeid på snømåking. Hver mann, avslutter formannen til entreprenøren til Opgård som må løpe til neste møte. En journalist fra Sveits i ei av utleiehyttene nedenfor hotellet skal ha sitt av Opgård.